Ik ben Floortje van Osch, grafisch vormgever, illustrator en web ontwerper / ontwikkelaar in Nijmegen. Ik werk graag voor zzp-ers of kleine bedrijven omdat ik veel waarde hecht aan een intieme samenwerking waarbij ideeën uitgewisseld kunnen worden en het resultaat altijd klopt.

Ik kan je helpen bij het ontwerp van een sterke visuele identiteit, alle mogelijke grafische uitdrukkingen van deze identiteit, het ontwerp én ontwikkeling van een heerlijk lichtgewicht website, en illustraties voor uiteenlopende toepassingen.

Mijn werkwijze valt te omschrijven als een combinatie van analytisch en intuïtief ontwerp. Ik leg altijd, maar dan ook altijd, mijn hart in ieder ontwerp dat ik maak.

Ik werk als zelfstandige sinds 2008, begonnen tijdens mijn studie in Utrecht, heb het in mijn koffer meegenomen naar de Mexicaanse Caribische kust en nu ben ik sinds 5 jaar geland in deze mooie stad aan de Waal.

Hoe verloopt een samenwerking met mij meestal?

We beginnen altijd met een gesprek (kan ook via Zoom, maar ik vind het gezelliger om elkaar in het echt te zien) waarin jij me vertelt wat je wilt of nodig hebt, waarin we ideeën uitwisselen en waarin ik jou ook al een aantal mogelijke opties kan laten zien. Misschien heb je al concrete voorkeuren voor bijvoorbeeld kleurgebruik of elementen die je graag terug zou willen zien in het ontwerp. Het kan ook zijn dat je nog helemaal geen idee hebt, ik kan overal ‘inspringen’ en meedoen, of dat nu helemaal vanaf het begin is, of ergens gaandeweg.

Hoe kan mijn werk het best omschreven worden?

De visuele identiteiten die ik ontwerp hebben altijd wel een hint van speelsheid in zich, waarbij ik de uitstraling van professionaliteit van het merk nooit uit het oog verlies. Ik probeer altijd een gevoel teweeg te brengen met mijn logo ontwerp en buiten de box te denken.

Mijn websites zijn altijd origineel. Hoe graag ik soms ook dingen zou willen standaardiseren, omdat het effectiever zou zijn voor mezelf, ik krijg het gewoonweg niet voor elkaar om níet iedere keer weer bij het begin te beginnen voor iedere nieuwe opdrachtgever. Ik heb dat maar gewoon geaccepteerd: het is alleen maar leuk voor me als ik het op deze manier doe. Meer over mijn website ontwerp kun je hier vinden.

Mijn illustraties ‘voelen’ alsof ze zijn geschilderd en getekend met de hand. Ik hou enorm van de combinatie van ruwe texturen en brushes, met strakke lijnen en vormen. Kijk gerust eens naar mijn portfolio.